15:25 | 21.05.2023 Izvor: Radio Kontakt Plus

Petković: Kosovska policija uhapsila na Jarinju penzionera iz BeogradaPripadnici Кosovske policije uhapsili su danas na Jarinju penzionera B. B. (72) iz Beograda koji se sa suprugom uputio u Peć na ročište povodom rešenja imovinskog spora koji ona vodi, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković.

petkovic-kosovska-policija-uhapsila-na-jarinju-penzionera-iz-beograda

Kontakt Plus radio

Kako je saopšteno, njega su pred suprugom pripadnici Kosovske policije odveli u pritvorni centar. Uprkos tome što je operisao kičmu i ima visok pritisak, B. B, dodaje Petković, nije uspeo da ponese ni torbu sa lekovima usled postupanja Кosovske policije. 

“Кancelarija za Кosovo i Metohiju je odmah angažovala advokatski tim za odbranu, a lično sam kontaktirao i porodicu kako bih ponudio svaku vrstu dodatne pomoći, a o svemu sam direktno obavestio i Miroslava Lajčaka. Supruga uhapšenog B. B, koja je rodom iz Peći poseduje kuću u centru ovog grada koja je konfiskovana od strane tzv. Pošte Кosova zbog čega je ona pokrenula sudski spor za povraćaj imovine a ročište je zakazano za sutra”, naveo je Petković. 

Prema njegovim rečima, B. B. nema nikakve veze sa sporom koji se vodi na KiM, već je uhapšen, te da je uhapšen “kao vid zastrašivanja i odmazde Кurtijevih institucija kako bi porodica odustala od spora”.

“B. B. je u više navrata posećivao Pećku patrijaršiju bez ikakvih problema, a danas je uhapšen uoči sudskog spora koji vodi njegova supruga što dodatno pokazuje motive ovog političkog hapšenja”, stoji u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.
Tagovi: HapšenjePećSrbiJarinjeKosovska policijaImovinaPetar Petković

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije