Petković: Kosovski specijalci priveli vozača i dvojicu zaposlenih „Pošte Srbije“

Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije kod Bistričkog mosta u opštini Zvečan priveli su danas vozača i dvojicu zaposlenih "Pošte Srbije", saopštio je ...
Image

Prethodno su iz Kosovske policije kazali za Radio Kontakt Plus da su ka carinskom terminalu u Južnoj Mitrovici upućena vozila „Pošte Srbije“.

Petković je u saopštenju za javnost naveo da su pomenuta lica regularno prevozila novac iz Uprave za trezor u Leposaviću ka Mitrovici.

„Zajedno sa novcem namenjenim redovnim finansijskim plaćanjima, sprovedeni su ka carinskom terminalu u južnom delu Mitrovice. Sa njima se tamo nalaze i naši predstavnici na terenu“, dodao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM tvrdi da “ovaj očajnički potez predstavlja osvetu Srbima od strane kosovskog premijera Aljbina Kurtija, nakon debakla koji je doživeo na izborima”.

Petković je rekao da Priština pokušava da podigne tenzije na severu Kosova.

„Priština nastavlja sa postavljanjem političkih i administrativnih prepreka, koje imaju za cilj otežavanje platnog prometa na severu Kosova, iako na to nemaju apsolutno nikakvo pravo. Srbi imaju legalno, legitimno i zakonsko pravo da koriste svoj novac i to se ne dovodi u pitanje“, poručio je on.

Petković je naglasio da je sloboda nesmetanog platnog prometa garantovana dogovorima u Briselu.

Naveo je da je o današnjem događaju obavestio predstavnike Sjedinjenih Država i specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslava Lajčaka.

Direktor Kancelarije za KiM kazao je da očekuje “diplomatsku aktivnost SAD i EU u cilju smirivanja tenzija koje Priština proizvodi”.

Petković je dodao da je “ovaj potez pažljivo sračunat i pred nastavak dijaloga u Briselu pokazuje da Kurti ne želi nikakvu normalizaciju odnosa”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.