Petković: Kurti u srpske sredine ide krišom i vraća se „obešenog nosa“, plaši se Vučićeve posete

"Nervoza" Aljbina Kurtija "svakog dana eskalira". Sada se "junači" da može da zabrani posetu predsednika Aleksandra Vučića srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, "iako ...
Image

„Ko je Kurti da određuje i daje dozvole za posete pokrajini predsedniku Vučiću kada postoje potpisani sporazumi koji ovo pitanje jasno regulišu?“ – pita se dr Petković. 

„U Ohridu je jasno dogovoreno sprovođenje svih prethodno porpisanih sporazuma, pa samim tim i Sporazuma o zvaničnim posetama, po kome Priština može samo da primi k znanju posetu zvaničnika Beograda prostoru KiM, a ne da je odobrava ili pak zabranjuje“ – dodao je. 

Kurtija naziva „remetilačkim faktorom“ s kojim se Beograd „sve vreme suočava“ u dijalogu, dodajući da je Kurti taj koji ne želi dijalog i pokušava da izbegne formiranje Zajednice srpskih opština.

„Ali te svoje trikove Kurti može da proda možda na pijaci i nigde više“ – navodi dr Petar Petković. 

„Jasno je da se Kurti plaši Vučićeve posete jer zna koliko bi ona značila srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, a Kurti u srpske sredine ide krišom i na prevaru i vraća se obešenog nosa i neobavljenog posla“ – zaključio je. 

Pročitajte još:

Kurti: Ne dajem Vučiću dozvolu da uđe na Kosovo


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.