11:05 | 31.03.2023 Izvor: Radio Kontakt Plus

Petković: Kurti u srpske sredine ide krišom i vraća se "obešenog nosa", plaši se Vučićeve posete"Nervoza" Aljbina Kurtija "svakog dana eskalira". Sada se "junači" da može da zabrani posetu predsednika Aleksandra Vučića srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, "iako se on tu ništa ne pita" - tvrdi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dr Petar Petković. Oglasio se posle poruke kosovskog premijera da neće dati dozvolu Aleksandru Vučiću da uđe na Kosovo. 

petkovic-kurti-u-srpske-sredine-ide-krisom-i-vraca-se-obesenog-nosa-plasi-se-vuciceve-posete

Foto: Kancelarija za KiM

"Ko je Kurti da određuje i daje dozvole za posete pokrajini predsedniku Vučiću kada postoje potpisani sporazumi koji ovo pitanje jasno regulišu?" - pita se dr Petković. 

"U Ohridu je jasno dogovoreno sprovođenje svih prethodno porpisanih sporazuma, pa samim tim i Sporazuma o zvaničnim posetama, po kome Priština može samo da primi k znanju posetu zvaničnika Beograda prostoru KiM, a ne da je odobrava ili pak zabranjuje" - dodao je. 

Kurtija naziva "remetilačkim faktorom" s kojim se Beograd "sve vreme suočava" u dijalogu, dodajući da je Kurti taj koji ne želi dijalog i pokušava da izbegne formiranje Zajednice srpskih opština.

"Ali te svoje trikove Kurti može da proda možda na pijaci i nigde više" - navodi dr Petar Petković. 

"Jasno je da se Kurti plaši Vučićeve posete jer zna koliko bi ona značila srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, a Kurti u srpske sredine ide krišom i na prevaru i vraća se obešenog nosa i neobavljenog posla" - zaključio je. 

Pročitajte još:

Kurti: Ne dajem Vučiću dozvolu da uđe na Kosovo
Tagovi: Aljbin KurtiKancelarija za KiMAleksandar VučićPetar Petković

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije