Petković Kurtiju: Sačuvali smo srpske lične karte, izborićemo se i za KM tablice

“Poručujem Kurtiju da kao što smo sačuvali srpske lične karte na Kosovu i Metohiji, izborićemo se i za KM registarske tablice”, saopštio je danas direktor Kancelarije za ...
Image

Kako kaže, da bi sakrio katastrofalno stanje po pitanju energetike, kosovski premijer, Aljbin Kurti, na dan početka sprovođenja dogovora, nastavlja da preti ukidanjem KM registrarskih tablica, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

„To što Aljbin Kurti po ceo dan snima video-materijale na srpskom jeziku, a Dželjalj Svečlja se pod okriljem noći slika za društvene mreže na severu Kosova i Metohije, neće sakriti činjenicu da je Priština na pragu energetskog kolapsa, uz restrikciju 90 odsto potrošača na dnevnom nivou i do sedam sati“, naveo je Petković.

Petković kaže da više ni Albanci, kako tvrdi, “ne nasedaju na Kurtijevu antisrpsku histeriju, kojom bi da prikrije svoje nesposobno rukovođenje energetskom krizom, zato što ljudi na Kosovu i Metohiji žele da imaju struju na pragu grejne sezone”.

„Obilaskom administrativnih prelaza Svečlja je mogao da pročita i disklejmer koji mu jasno stavlja do znanja da od tzv. kosovske ‘državnosti’ nema ni slova, niti će je ikad biti, tako da je sa Brnjaka Svečlja poneo lekciju po koju je došao“, naveo je Petković.

Poručuje da Kurti i Svečlja “ne pokušavaju da treniraju mišiće na severu Kosova i Metohije jer time samo pokazuju koliko su im snage skromne, a dometi još manji”.

„Posebno u kontekstu pokušaja Prištine da kriminalizacije sever, preteći bez osnova, dokaza i argumenata hapšenjem potredsednika Srpske liste Milana Radoičića. Ako je mislio Svečlja da će na taj način da uplaši Srbe, grdno se prevario“, poručio je Petković.

Dodaje i da „dok se Priština grčevito trudi da sakrije svoje loše rezultate i smišlja pakosti, u Beogradu se danas, u okviru inicijative 'Otvorenog Balkana' otvara najveća vinska manifestacija u ovom delu Evrope kojom pokazujemo vrednosti saradnje, ekonomskog povezivanja, a to su u Prištini nepoznate reči“.

Podsetimo, kosovski premijer, Aljbin Kurti je na Fejsbuku, uz video-poruku na srpskom jeziku, pozvao građane da od danas u naredna dva meseca izvrše preregistraciju bez nadoknada koje će inače iznositi 5.000 evra, a ministar unutrašnjih poslova Dzeljaj Svečlja noćas posetio Brnjak povodom primene sporazuma o dokumentima.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.