Petković: Nema kaznene politike, sačuvali smo naše KM tablice

Glavni pregovarač Beograda u dijalogu sa Prištinom Petar Petković rekao je da dogovor u Briselu znači da nema nikakve kaznene politike prema Srbima koji voze automobile sa "KM" ...
Image

„Posebno je važno da ovim dogovorom ostaju KM tablice, reč je o tablicama koje su zakonske, koje će Srbi moći da koriste, i dalje će biti u upotrebi, kao i do sada. To znači da će svi vlasnici automobila sa KM tablicama moći normalno da registruju svoja vozila i produže važenje. Jedino ćemo zastati sa izdavanjem fizički novih tablica, sve dok se ne dogovorimo“ – kazao je Petković, prenosi N1. 

„Ovaj dogovor znači da nema nikakve kaznene politike Aljbina Kurtija prema Srbima koji voze automobile sa KM tablicama. Sutra od osam nema nikakvih kazni od 150 evra koje je planirao Kurti, ni kaznene politike u svim ostalim fazama koje su bile deo odluke Kurtija u vezi sa preregistracijom“, naveo je takođe.

On je naveo i da je sačuvan mir i da su zaštićeni Srbi na severu Kosova.

„Kurti je prihvatio sve ono što je odbijao svih prethodnih dana, uspeli smo da sačuvamo mir i stabilnost, da obezbedimo sigurnost za Srbe na severu, dijalog i razgovori se nastavljaju i to je najvažnije. Poručujem srpskom narodu, svim vlasnicima automobila sa KM tablicama, da mogu mirno da spavaju. Sačuvali smo naše srpske KM tablice“, istakao je Petković.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.