„Obesmišljavanje dijaloga predstavlja pokušaj da Nacrt statuta ZSO izradi neka nevladina organizacija“

Pokušaj da bilo koja nevladina organizacija na sebe preuzme nadležnost izrade Nacrta statuta Zajednice srpskih opština - predstavlja direktno obesmišljavanje dijaloga i ...
Image

Petković je istakao da je “ovde reč o još jednom pokušaju da se ZSO predstavi kao svojevrsna nevladina organizacija, sa drastično manjim nadležnostima u odnosu na dogovorene u okviru sporazuma, gde je precizirano da će ZSO imati izvršna ovlašćenja na zaštiti kolektivnih prava Srba na Kosovu i Metohiji”.

„Niko iz Upravljačkog tima nije zatražio usluge organizacije ‘Fridrih Ebert’ za izradu Nacrta statuta ZSO, jer je taj posao poveren isključivo Upravljačkom timu, što je potvrdio i izveštaj Evropske unije iz aprila 2018. godine“, kazao je Petković.

On je naglasio da je “u skladu sa poverenim mandatom, Upravljački tim završio izradu nacrta statuta avgusta 2018. godine i o tome službeno obavestio Evropsku uniju.

Petković je podsetio da “do danas Evropska unija nije ispunila svoju obavezu i sazvala dijalog na visokom nivou, na kojem bi Upravljački tim predstavio Nacrt statuta”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.