Petković posle akcije policije u Mitrovici: Svećlja kriminalizuje Srbe i sever, pojedinačne slučajeve koristi za propagandu

"Nikada srpski narod, ni predstavnici Srba, niti zvanični Beograd nisu, niti će podržavati bilo kakav kriminal, ma čije ime i prezime da nosi i tu nema ni dileme, ni pregovora, niti se tome ...
Image

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja poručio je danas, saopštavajući da je pronađena jedna od tri laboratorije marihuane u severnom delu Mitrovice, da je suvlasnik lice koje je učestvovalo u slučaju na Bistričkom mostu, odnosno koje se nalazilo u automobilu na koji su pucali specijalci Kosovske policije kada je ranjen M.D. Svećlja je ocenio da se radi o „kriminalnim strukturama“ koje „vredno štite Vučića i Petkovića“. 

„Pokušaj Dželjalja Svećlje da kriminalizuje Srbe i ceo sever na Kosovu i Metohiji i da izolovane i pojedinačne slučajeve koristi za svoju prljavu propagandu i otvorenu mržnju prema svemu srpskom, nikoga neće ni zavarati ni uplašiti“ – dodao je Petković u svojoj reakciji. 

„Podsetiću da Beograd i celokupna javnost čekaju već 21 dan da Dželjalj Svečlja pokaže snimke nadzornih kamera na Bistričkom mostu, kada su njegovi nelegalni eskadroni pucali u ledja Srbina i izrešetali automobil sa zadnje strane. I naravno da ćemo uvek reagovati na teror Kosovske policije i njen napad na srpski narod i to Svećlja ne može da spreči“ – dodao je. 

On je ocenio i da snimci nadzornih kamera nisu dostupni: „Jer bi (Svećlja, prim. aut) morao da pokaže svoju sramotu i prekomernu upotrebu sile kojom su njegovi policajci zapravo bili napadači“.

„Zato neka ne pokušava da bilo kakvim akcijama opravda postojanje svojih nelegalnih baza i punktova na severu Kosova i Metohije, jer one tu nemaju šta da traže, jer služe samo da njegov gazda Kurti sprovodi svoje jednostrane i nasilne akcije“ – zaključio je Petković.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.