Petković potvrdio: Vozač saniteta sinoć pušten na slobodu

Vozač saniteta, Dejan Spahić, koji je zaustavljen u Rudaru i, prema navodima direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, odveden ka jugu u "nepoznatom pravcu", pušten je sinoć na ...
Image

„Posle više od sedam sati maltretiranja i iživljavanja od strane Aljbina Kurtija i Kosovske policije i specijalnih jedinica, vozač saniteta Dejan Spahić pušten je na slobodu“ – naveo je Petković, dodajući da je razgovarao sa Spahićem i da se Spahić „dobro drži“.

On je naveo da je Beograd Spahiću obezbedio advokata i „svu potrebnu podršku“:

„Koja je na kraju zajedno sa zalaganjem predsednika Aleksandra Vučića urodila plodom da on bude pušten kući“.

Podsetimo, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je juče na vanrednoj konferenciji za medije u Beogradu saopštio da su pripadnici specijalnih jedinica Kosovske policije, kako je rekao, „ROSU“ – „kidnapovali“ vozača sanitetskog vozila. 

Direktor Kancelarije za KiM je takođe naveo da je kosovski premijer Aljbin Kurti „lično naredio kidnapovanje“ Dejana Spahića, najavivši i krivičnu prijavu protiv Kurtija.

Informaciju o Spahiću potvrdili su i vršilac dužnosti mitrovičkog Kliničko-bolničkog centra, Zlatan Elek, ali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je, međutim, tvrdio da Spahića nisu odvele jedinice „Rosu“, već „specijalna obaveštajna agencija“, takozvani „Task fors“, kojom „direktno upravljaju“ Aljbin Kurti i prištinska vlada, a da je akciju predvodio izvesni Džavid Tahiri.

Radio Kontakt Plus je u vezi sa ovim slučajem, po održavanju Petkovićeve konferencije za medije, kontaktirao centralu Kosovske policije u Prištini, i uprkos obećanju da će odmah odgovoriti na naš uput, odgovor smo dobili u vreme objavljivanja ove vesti u vidu saopštenja za medije koje je juče poslato svim medijima iz Kancelarije za informisanje i odnose sa javnošću Kosovske policije. Jedini novi detalj je da su svi lekovi predati Carini Kosova. 

Detalji o tome – da li je vozač priveden, da li se preduzima bilo kakav postupak protiv njega, kao i šta se dogodilo sa vozilom i lekovima – ponovo nisu navedeni. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.