Petković: Rašić prosipa besmislice i anestezira javno mnjenje

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Nenad Rašić, kazao je u intervjuu za list "Nova" da sporazum koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio predstavlja ...
Image

Petković je u saopštenju naveo da “iracionalni strah od Zajednice srpskih opština – kosovski premijer Aljbin Kurti i njegovi saradnici neutrališu besmislenim tvrnjama o 'de facto' priznanju od strane Srbije”.

„To im je očigledno slamka spasa za koji se hvataju, u nastojanju da uspore sunovrat svojih političkih karijera. Beograd je pregovaračima Prištine i međunarodnim posrednicima jasno predočio svoje crvene linije. Time se pitanje odnosa Beograda prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova ostavlja izvan jednačine o normalizaciji odnosa“, naglasio je on.

Petković je izrazio spremnost da “u civilizovanom dijalogu iskreno radimo na normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, jačanju ekonomskih veza, olakšavanju života ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji”.

Istakao je da “Beograd neće pristati na članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama, niti će prihvati jednostrano proglašenu nezavisnost”.

Petković je dodao da “Zajednica srpskih opština mora biti formirana onako kako je definisana u toku dijaloga i to je svima jasno stavljeno do znanja”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.