14:03, 10.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Petković sa Načićima i Jolićima o saniranju posledica poplavaDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, razgovarao je danas sa članovima porodica Načić i Jolić iz Plemetine i Kuzmina, kojima je zbog poplava oštećena imovina.

petkovic-razgovarao-sa-nacicima-i-jolicima-o-saniranju-posledica-poplava

Foto: Kancelarija za KiM

Petković je želeo da se informiše o šteti koju su Načići i Jolići pretrpeli, te da zajedno sa svojim saradnicima pronađe način da im pomogne da saniraju posledice poplava, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

"Izlivanjem reke Sitnice, Načićima su poplavljeni dvorište, pomoćni objekat i podrum. Voda im je uništila motorne kosačice za travu, zimnicu, zamrzivač sa hranom itd. Jolićima je voda poplavila deo domaćinstva”, navodi se u saopštenju.

Petar Petković je poručio, da će Kancelarija za KiM pomoći i drugim porodicama koje su pogođene prirodnim nepogodama.

"Situacija u srpskim sredinama je pod kontrolom, imamo nekoliko izolovanih slučajeva u kojima je poplava napravila probleme i to već rešavamo. Pratimo situaciju na terenu, naši ljudi su u kontaktu sa građanima za slučaj da je potrebno da reagujemo. Razgovarao sam i sa gradonačelnicima na severu Kosova, da budu u pripravnosti u slučaju izlivanja Ibra“, rekao je Petković, dodaje se u saopštenju.

Usled obilnih padavina, širom Kosova došlo je do porasta nivoa reka, što je izazvalo poplave u pojedinim područjima.


Tagovi: SrbiKancelarija za KiMPoplavePetar Petković

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije