Petković: Svečlja da pođe od sebe i optužnice koja je godinama podignuta protiv njega

Poručio direktor Kancelarije za KiM.
Image
Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, izjavio je da pokušaji kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje da kriminalizuje Srbe sa severa Kosova imaju za cilj da opravdaju, kako je naveo, “protivpravno prisustvo parapolicijskih jedinica, gde danonoćno terorišu srpski narod”.

Petković je tako reagovao na intervju Dželjalja Svečlje za KoSSev, u kom je izjavio da nije protiv srpskog naroda, već, kako tvrdi “šovinističkih projekata Srbije i kriminalaca”.

“Lažni ministar, a pravi nasilnik i ekstremista Dželjalj Svečlja, zajedno sa njegovim okupacionim falangama preobučenim u odela Kosovske policije, jedini su kriminalci na severu Kosova i Metohije i tu nemaju šta da traže”, naveo je Petković u saopštenju.

Poručio je da bi bilo najbolje da Svečlja “pođe od sebe i optužnice koja je godinama podignuta protiv njega zbog napada kamenicama na pripadnike tzv. Kosovske policije, ali i zbog prevrtanja vozila misije Euleks”.

“Pa umesto što bi Svečlja nezakonito da privodi Srbe navodnom poznanju pravde i prava, trebalo bi prvo da on sam prestane da beži od tog istog prava i pravde”, dodao je Petković.

Ujedno mu je postavio niz pitanja:

“Da li je sprovođenje reda i zakona to što je kukavički poslao svoje falange da duge cevi uperuju u sina predsednika Aleksandra Vučića zbog jedne majice? Da li je vladavina prava kada Кurtijevi specijalci pucaju u leđa D. G., M. D., M. J., braći S. iz Gotovuše? Ili, kada brutalno pretuku srpsku decu D. i К.?”

Petković je takođe naglasio da “hibridni rat koji Svečlja kukavički vodi iz Prištine protiv svega srpskog i posebno severa Kosova i Metohije”, rezultirao time da “nema tog čestitog Srbina koji bi ni javno ni tajno pristao da bude alibi Svečlji u njegovoj bolesnoj opsesiji okupacije severa i proterivanja Srba sa Kosova i Metohije”.

“To mu nikada neće uspeti”, poručio je Petković.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.