Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Petković: U četvrtak novi sastanak Vučića i predstavnika Srba sa Kosova

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će u četvrtak biti održan novi sastanak političkih predstavnika Srba sa Kosova sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Vladom ...
Image

„Razgovaraćemo i o političkim zaključcima koje treba da donesemo, da vidimo šta ćemo i kako ćemo u narednom periodu“, kazao je Petković za TV Prva.

On je ocenio da je to što su predstavnici opozicije juče napustili sednicu Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju „licemerje“ i „posebna sramota“, jer je imao nameru da govori o evropskom sporazumu za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova, ali oni to nisu hteli da sačekaju.

Prema njegovim rečima, to dokazuje da „opozicija ne haje“ kako Srbi žive na Kosovu i da „niko ne zna šta su oni želeli“, a da je ceo događaj insceniran da bi se obesmislila sednica Odbora za Kosovo i Metohiju.

„U jednom trenutku, Boško Obradović mi kaže ‘mi smo došli ovde da čujemo o francusko-nemačkom planu’. U ruci držim i predlog Evropske unije i aneks koji je postignut u Ohridu i to mu kažem. Njih je zabolelo to što sam se ja pojavio na sednici Odbora za Kosovo i Metohiju i što je sednica održana, mi nemamo šta da krijemo“, rekao je Petković.

Kazao je da je sednica bila zatvorena za javnost, jer je na njoj predstavljen izveštaj Kancelarije za Kosovo i Metohiju o dijalogu Beograda i Prištine i da tu ima „i te kako poverljivih stvari“, pored ostalog i šta će činiti Srbija po pitanju dijaloga.

N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.