Petković: Uhapšen još jedan nekadašnji pripadnik Kosovske policije

Na Kosovu i Metohiji uhapšen je bivši pripadnik Kosovske policije srpske nacionalnosti S.T. - saopštio je večeras direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković.
Image

„Novo hapšenje i to bivšeg srpskog policajca Slađana Trajkovića na KiM pokazuje da Kurti nastavlja lov na Srbe, ne želi da smiri tenzije i deeskalira situaciju! Kako se odjednom pojavljuju dokazi protiv Srba koji su napustili institucije a nisu postojali dok su bili deo kos. sistema?“ – naveo je Petković na svom Tviter nalogu. 

Kosovo online preneo je – da se radi o nekadašnjem policijacu iz severnog dela Kosovske Mitrovice, te da je on iz policijske stanice u južnom delu grada prebačen u Prištinu, ne precizirajući, međutim, mesto privođenja. Isti portal navodi da je privedenom određeno i 48-osmočasovno zadržavanje. 

Radio Kontakt Plus je zatražio dodatne informacije od Kosovske policije, ali do objavljivanja ove vesti odgovor nije stigao.  

Podsetimo, ovo je četvrto hapšenje Srba na Kosovu u roku od nedelju dana, te drugo hapšenje bivših pripadnika Kosovske policije. 

Novo hapšenje dogodilo se u jeku tenzija na severu Kosova i višednevnog trajanja blokada puteva koje su postavljene nakon što je priveden upravo nekadašnjih pripadnik Kosovske policije Dejan Pantić. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.