16:40 | 02.08.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Petković: Kurti naredio kidnapovanje vozača sanitetskog vozilaVozač sanitetskog vozila Dejan Spahić "kidnapovan" je danas kod Grabovca, kazao je na vanrednoj konferenciji za medije u Beogradu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković. 

petkovic

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

"Danas oko 14 časova, ROSU vozilo je na putu Leposavić-Kosovska Mitrovica, kod mesta Grabovac, zaustavilo, odnosno preprečilo sanitetsko vozilo koje je vozio Dejan Spahić. Četiri policajaca ROSU, do zuba naoružani u crnim uniformama, maskirani su kidnapovali Dejana, a jedan pripadnik ROSU policije seo je za volan sanitetskog vozila i svi su otišli u nepoznatom pravcu ka jugu" - rekao je Petković. 

Spahić je, prema Petkovićevim rečima, prevozio infuzioni materijal, odnosno rastvor i lekove iz Doma zdravlja u Leposaviću u Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici za, kako je dalje naveo, bolesnike u teškom stanju koji čekaju na lekove, rastvore i materijal. 

Petković je takođe naveo da je kosovski premijer Aljbin Kurti "lično naredio kidnapovanje" Dejana Spahića, inače dugogodišnjeg vozača saniteta Doma zdravlja Kososke Mitrovice, najavivši i krivičnu prijavu protiv Kurtija.

"I zbog toga će biti podneta krivična prijava protiv Aljbina Kurtija koji je, evo, i danas nastavio da teroriše srpski narod na severu KiM" - rekao je, dodajući da je o ovom slučaju obavestio specijalnog predstavnika EU za dijalog, Miroslava Lajčaka. 

Vršilac dužnosti Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, Zlatan Elek, kazao je u izjavi za Radio Kontakt Plus da poseduje iste informacije koje su saopštene na konferenciji za medije. 

"Imam iste informacije koje je saopštio gospodin Petar Petković na konferenciji za novinare. Nemamo nikakvu novu informaciju", kazao je. 

Iz Kosovske policije za region Sever Kontakt Plusu je potvrđeno da nemaju informacije o ovom slučaju, odnosno da se ne radi o akciji koju su sprovele jedinice ovog regiona. 

Pitanja smo poslali i centrali Kosovske policije u Prištini, ali njihov odgovor nismo dobili.  

Petković je na konferenciji za medije naveo i da srpske zdravstvene ustanove na severu Kosova i Metohije imaju male zalihe lekova, jer Priština "godinama zabranjuje" da Srbija dopremi lekove tamošnjim domovima zdravlja, o čemu je, kaže, obavestio Lajčaka takođe. 

Ocenio je i da je ovo "pokazatelj da Kurti ne želi mir i nastavlja sa provokacijama". 


U međuvremenu se oglasila Kosovska policija saopštenjem za medije: Zaustavljeno vozilo hitne pomoći zbog sumnje na šverc lekova


Tagovi: ZvečanSever KosovaPetar Petković

Povezane vesti


Najčitanije


09:30 | 12.08.2022


Najnovije