11:40, 18.01.2020Izvor: Radio Kontakt plus

Petrović u službenoj poseti BerlinuPredsednik Samostalne liberalne stranke (SLS), Slobodan Petrović, sastao se u Berlinu sa glavnim spoljnopolitičkim savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel, Matijasom Lutenbergom.

petrovic-u-sluzbenoj-poseti-berlinu

Foto: SLS

Petrović je na sastanku sa Lutenbergom razgovarao o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i regionu, i upoznao ga sa trenutnim problemima sa kojima se srpska zajednica susreće, kao i o važnosti nastavka dijaloga između Beograda i Prištine. Razgovarali su i o proteklim vanrednim izborima za Skupštinu Kosova, gde je izražena zabrinutost zbog uslova u kojima se izborni proces održao, kao i o napretku napora koji se ulažu kako bi se formirala nova Vlada Kosova, navodi se u saopštenju.

On je iskoristio priliku da tokom sastanka sa Lutenbergom predstavi dosadašnje aktivnosti Samostalne liberalne stranke i upozna ga sa budućim nastojanjima stranke da održi dalju implementaciju politike za koju se zalaže uprkos, kako se navodi, mnogobrojnim pritiscima i izazovima sa kojima se suočava.

Petrović je, na kraju sastanka, Lutenbergu izrazio zahvalnost na susretu i na njegovom ličnom angažovanju u rešavanju problema na Kosovu.

Predsednik SLS-a, će tokom svoje posete Berlinu imati razgovore i sa poslanicima Bundestaga, stoji u saopštenju.


Tagovi: SLSNemačkaSlobodan Petrović

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije