10:17, 05.03.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

PIK u Prištini uhapsio osam policajacaOsam policijskih službenika, uhapšeno je danas u Prištini zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela, saopšteno je iz Policijskog inspektorata Kosova. 

pik-je-u-pristini-uhapsio-osam-policajaca

PIK

Po nalogu Osnovnog suda u Prištini, istražitelji PIK-a izvršili su pretres na tri lokacije u Prištini, i tom prilikom su zaplenjeni različiti predmeti su kao dokazi. 

Uhapšeni, zaposleni u Policijskoj stanici Jug - Regionalna direkcija Priština, terete se za nekoliko krivičnih dela - "zlostavljanje tokom vršenja službene dužnosti ", kršenje prava na vršenje pravnog leka", "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", "vršenje uticaja" i "falsifikovanje službenog dokumenta".

Istraga o ovom slučaju započela jenedavno, nakon što je primljena žalba i informacije operativnim kanalima s prvobitnom sumnjom o umešanosti  jednog policajca u ilegalne aktivnosti.

Očekuje se da istražitelji PIK-a ,preduzmu druge istražne radnje povezane sa ovim slučajem u stalnim konsultacijama sa odgovornim tužiocem, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima PIK-a i Zakonom o krivičnom postupku.
 


Tagovi: HapšenjePrištinaPolicija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije