PIK pokrenuo istragu nakon navoda o napadu na Milićevića

Policijski inspektorat Kosova (PIK) započeo je preliminarnu istragu povodom navoda izvršnog direktora nevladine organizacije Aktiv, Miodraga Milićevića, da su ga u blizini prelaza Jarinje ...
Image

To je saopštio portparol PIK-a Arber Beka, prenosi Koha.

„Policijski inspektorat Kosova potvrđuje da je započeta preliminarna istraga na osnovu tvrdnji podnosioca žalbe i zahteva Ministarstva unutrašnjih poslova“, naglasio je Beka.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, juče je zatražio istragu Policijskog inspektorata Kosova povodom ovog slučaja.

Prethodno je Kosovska policija demantovala navode o bilo kakvoj primeni sile od strane službenika Kosovske policije, te da takav slučaj nije registrovan na prelazu Jarinje i da je izveštaj nevladine organizacije Aktiv „neistinit“.

Incident su osudile nevladine organizacije i mediji.

NVO Aktiv saopštila je da su pripadnici Jedinice specijalne policije Kosova juče ujutro, u blizini prelaza Jarinje, fizički i verbalno napali izvršnog direktora ove organizacije, Miodraga Milićevića. Kako je saopšteno, do incidenta je došlo oko 9.30 časova, kada su Milićevića zaustavili pripadnici specijalne jedinice Kosova, izdvojili iz kolone, a u trenutku ispitivanja jedan službenik specijalne policije ga je pesnicom udario u stomak. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.