PIK predlaže suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice

Policijski inspektorat Kosova (PIK) predložio je suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice u Prištini.
Image

Kako se navodi, sumnja se da su ova četiri službenika počinila krivična dela „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „falsifikovanje službene isprave“.

„Policijski inspektorat Kosova započeo je preliminarnu istragu o preduzetim policijskim radnjama u vezi sa postupanjem policije u slučaju osumnjičenenog S. H. za ’nasilje u porodici’ i ‘neovlašćeno držanje, kontrolu ili posedovanje oružja’. Ovim slučajevima je rukovodila Regionalna policijska uprava u Uroševcu, odnosno Policijska stanica Štimlje, kao i Policijska stanica Lipljan, koja je bila zadužena za sprovođenje naloga za zaštitu H. M. Istražitelji PIK-a su, nakon preduzimanja više istražnih radnji, došli do osnovane sumnje da, u vezi sa sprovođenjem naredbe o zaštiti od strane službenika Policijske stanice Lipljan, postoje elementi krivičnog dela ’zloupotreba položaja ili službenih ovlašćenja’ i ’falsifikovanje službene isprave’“, pojašnjavaju iz PIK-a.

Kako se dodaje, na osnovu istražnih radnji, za ova krivična dela osumnjičena su četiri službenika Policijske stanice u Lipljanu – komandir, narednik i dva istražitelja.

S tim u vezi, na osnovu zakonskih ovlašćenja, PIK preporučuje suspenziju ova četiri službenika policije.

Ostale istražne radnje PIK će preduzeti u punoj koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, poručuju.

Tridesetpetogodišnju trudnicu je 30. novembra, ispred Ginekološke klinike u Prištini ubio, kako se sumnja, njen suprug, koji je nakon dva dana izvršio samoubistvo u prisustvu kosovske policije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.