18:50, 08.04.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

PIK: Uhapšen policajac zbog zlostavljanja prilikom vršenja službene dužnostiKosovski policijski inspektorat (PIK) i Odeljenje za upravljanje žalbama, primili su juče pritužbu zbog prekoračenja policijskih ovlašćenja i upotrebe sile od strane policajca, u incidentu koji se dogodio 5. aprila ove godine u naselju "Velania" u Prištini.

pik-uhapsen-policajac-zbog-zlostavljanja-prilikom-vrsenja-sluzbene-duznosti

Foto: Ekonomia-ks.com

Prema tvrdnjama rodbine, žrtva (1999) je zadobila povrede glave nakon incidenta sa policajcem.

Slučaj je prosleđen Istražnom odeljenju PIK-a, koje je sprovelo niz istražnih radnji vezanih za ovaj slučaj.

Nakon konsultacija sa nadležnim tužilaštvom, istražitelji PIK-a uhapsili su danas osumnjičenog policajca, koji je zaposlen u stanici u centru Prištine.

Njegovo hapšenje izvršeno je zbog sumnje da je počinio krivično delo “Zlostavljanje tokom vršenja službene dužnosti“, a odlukom tužioca određen mu je pritvor od 48 sati i suspendovan je s posla.

Dalje istražne radnje u vezi s ovim slučajem, a radi rasvetljavanja okolnosti ovog incidenta, istražitelji PIK-a nastaviće u stalnoj konsultaciji sa nadležnim tužiocem.

Ranije danas, PIK je lišio slobode pripadnika Kosovske policije u Gnjilanu, zbog nepostupanja u skladu sa zdravstvenim odrebama tokom pandemije korona virusa. I ovo lice je suspendovano s posla.


Tagovi: IncidentKosovska policijaKosovoHapšenjePIK

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije