13:59, 20.02.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Nagrađeni pobednici konkursa "Pranje ruku i vakcinacija"Kreatori najboljih likovnih radova u okviru konkursa “Pranje ruku i vakcinacija”, nagrađeni su danas u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus” u Kosovskoj Mitrovici.

pkc-akvarijus-nagradeni-najbolji-radovi-na-konkursu-pranje-ruku-i-vakcinacija

Radio Kontakt Plus

Konkurs je raspisao Caritas Kosovo, implementirao PKC “Akvarijus”, a podržali UNICEF, Patronažna služba i Luxembourg AID & Development.

Miljana Dunđerin iz PKC "Akvarijus", kaže da je ovaj konkurs dobar pokazatelj da je dečja kreativnost neizmerna, čak i u vreme pandemije.

„Njihova radost je prisutna, a priče o virusima, vakcinaciji i ostalom pretočene su u vesele boje. Sve to je moguće videti u ovim dečjim radovima“, dodaje Dunđerin.

Predstavnica Dečjeg fonda UN-a (UNICEF) za Kosovskomitrovički okrug, Ivana Milosavljević, kaže da su vakcinacija i održavanje higijene dece prioriteti te organizacije.

„Odrasli ponekad zaborave kako je to biti dete, čime je njihov mozak opterećen i kako oni vide određene situacije. Deca uvek imaju nove ideje, pa smo ih u sklopu ove kampanje pitali kako oni gledaju na vakcine i ličnu higijenu. Radili smo u prethodnom periodu i na oslikavanju zidova u domovima zdravlja, kako bismo tamošnji prostor za vakcinaciju oplemenili, uskladili sa dečjim interesovanjima i učinili da to ne bude strašno mesto za njih“, dodaje Milosavljević.

Na konkursu je učestvovalo više od 150 dece, a žiri je nagradio ukupno njih 20.

Evo šta kažu neki od nagrađenih:

„Nisam se nadala, ali sam baš zadovoljna i srećna što sam osvojila nagradu. Nacrtala sam devojčicu koja se bori protiv korona virusa. Iskreno, bilo je teško nacrtati, ali sam se stvarno potrudila“ - Sara Kitić iz Ugljara.

„Odlično se osećam. Nacrtala sam kako vakcina ’juri’ korona virus. Prezadovoljna sam. Crtala sam to iz zezanja, ali eto moj rad je dospeo ovde“ - Maša Milovanović iz Kosovske Mitrovice.

„Sviđa mi se društvo, bilo mi je zabavno u toku crtanja. Nacrtala sam devojčicu kako se bori protiv korone“ - Lana Kostić iz Štrpca.

„Prelepo je ovde. Nacrtala sam devojčicu koja prima vakcinu. Nju to nije bolelo“ - Ema Ignjatović iz Leposavića.

Nagrade u vidu tablet računara dobilo je po troje mališana iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka, Leposavića, Gračanice i Štrpca.

Specijalne nagrade u vidu umetničkog pribora dobilo je njih dvoje.


Tagovi: KulturaDecaMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije