Partija kosovskih Srba: Narod zloupotrebljen, oni koji su primoravali građane na barikade da snose odgovornost

"Svima koji i dalje veruju da su branili Srbiju i srpski narod na barikadama, želimo da im narednih 48 časova otvore oči i da shvate da je sve bila laž. Laž u režiji Srpske liste i njenog ...
Image

PKS se oglasila posle najnovijih informacija da je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, zamolio Srbe da se povuku sa barikada, te da predsednik Srpske liste Goran Rakić, traži garancije od srpskog predsednika, pozvavši ga na razgovore u Rašku kako bi „saslušao narod sa barikada“. Sastaće se večeras od 19 časova u Raški.

Mogućnost uklanjanja barikada u javnosti se pojavila nakon što je bivšem pripadniku Kosovske policije Dejanu Pantiću danas određen kućni pritvor, zbog čijeg hapšenja su i inicijalno postavljene barikade. Javnost je danas saznala da su ispunjene i druge garancije. 

„Ako u slanju jednog čoveka u kućni pritvor neko vidi pobedu Srba, onda je taj neko slep“ –  navode iz PKS-a. 

Iz ove partije se dalje nadaju da će „svi koji su blokirali normalno kretanje građana na severu“ i „primoravali ih da odlaze na barikade“ za to i snositi odgovornost.

„Još jednom pozivamo Srpsku listu da ne čeka na poteze Prištine, već da sami uklone svoje barikade koje najviše štete nanose direktno Srbima na severu Kosova“ – dodali su. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.