14:31, 16.05.2022 Izvor: RTS, Radio Kontakt Plus

Pljačke prodavnica u Prekovcu kod Novog BrdaDve prodavnice opljačkane su tokom noći u selu Prekovce kod Novog Brda, a pljačkaši su odneli robu u vrednosti od nekoliko hiljada evra, preneo je RTS-u Dušan Perić, radnik jedne od prodavnica.

pljacke-prodavnica-u-prekovcu-kod-novog-brda

Foto: Dušan Perić

Dušan Perić prenosi da je ovo drugi put ove godine da pljačkaju prodavnicu vlasnice Snežane Perić u kojoj on radi. Prethodno su je opljačkali 16. aprila. Odneli prehrambenu robu i cigarete.

Istovremeno je tokom noći opljačkana gvožđara, prodavnica Siniše Dimića. Iz nje su odneli tehničku i drugu metalnu robu.

Policija je izvršila uviđaj, naveo je Perić i dodao da ne očekuju da pronađe počinioce.

Naveo je primer pljačke prodavnice od pre tri godine, koju su prijavili policiji, a koja ih je prethodnih dana obavestila da počinioce nisu otkrili i da je slučaj zastareo.

"Osećamo se nesigurno i ne znamo da li da i dalje radimo, jer su pljačke postale normalnost. Počinioci nisu otkriveni što je još problematičnije", rekao je Perić.

Za noćašnju pljačku policiji su predočili dokaze, kao što su tragovi dolaska i odlaska pljačkaša, ali da su im u policiji rekli da otiske prstiju na prašnjavim površinama ne mogu da koriste.

Na prodavnicama je od obijanja načinjena i materijalna šteta.

Kancelarija za KiM: Priština svojim ćutanjem od Srba pravi legitimne mete

“Svi napadi i incidenti po pravilu idu sinhronizovano sa izjavama i stavovima prištinskih političara da sa Srbima nema razgovora i mirnog suživota, čime direktno podstiču etničko nasilje”, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju povodom pljački prodavnica u selu Prekovac u opštini Novo Brdo. 

U saopštenju se dodaje da politika nekažnjavanja ovog i ostalih incidenata usmerenih prema Srbima na КiM direktno stimuliše izgrednike, a Priština svojim ćutanjem od Srba pravi legitimne mete. 

“Ovakvim nepočinstvima Srbima se šalje nedvosmislena poruka da za njih normalan i bezbedan život na Кosmetu nije moguć”, navode iz Kancelarije. 

Кancelarija za Кosovo i Metohiju će insistirati da se počinioci ovog razbojništva uhapse i adekvatno sankcionišu, stoji u saopštenju.
Tagovi: PljačkaNovo Brdo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije