Počelo potpisivanje ugovora između Srbije i onih koji su napustili kosovske institucije

U četiri opštine na severu Кosova danas je počelo potpisivanje ugovora između države Srbije preko Кancelarije za Кosovo i Metohiju i onih koji su napustili kosovske institucije.
Image

“Na ovaj način ispunjava se obećanje koje je našem narodu na КiM, koji je izašao iz institucija, dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić da će se država pobrinuti za svakoga od njih i da niko neće ostati bez podrške države”, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Kako se navodi, ovim ugovorima, Srbi koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, penziono, zdravstveno osiguranje itd. 

Isplata ovih primanja krenuće redovno i građani će novac na računima imati već u decembru, najavljeno je iz Kancelarije. 

“Dakle, sva primanja koja su dobijali u prištinskom sistemu, imaće sada od svoje države Srbije. Na ovaj način, država je poslala jasnu poruku da će naš narod koji predstavlja bedem ostanka i opstanka na Кosovu i  Metohiji biti zaštićen i zbrinut i da ima svoju državu iz sebe”, stoji u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.