Prekinuto suđenje Nikoli Nedeljkoviću uhapšenom na Gazimestanu

U Osnovnom sudu u Prištini, zbog nepojavljivanja jednog od svedoka, prekinuto je suđenje Nikoli Nedeljkoviću, uhapšenom na Gazimestanu na Vidovdan, zbog navodnog "izazivanja etničke ...
Image

12.44 – Prekinuto suđenje Nikoli Nedeljkoviću uhapšenom na Gazimestanu

U Osnovnom sudu u Prištini, zbog nepojavljivanja jednog od svedoka, prekinuto je suđenje Nikoli Nedeljkoviću, uhapšenom na Gazimestanu na Vidovdan, zbog navodnog „izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti“.

Nikola Nedeljković se na početku suđenja izjasnio da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret i da bez obzira na pritvor koji mu je određen, ni u kom slučaju ne želi da prizna izvršenje krivičnog dela.

Tokom glavnog pretresa ispitana su dva policajca, u svojstvu svedoka, izjavljujući da su čuli da je Nedeljković na Gazimestanu navodno vikao „Ubij, ubij Šiptara“, ali da nisu imali snimljene dokaze za svoje tvrdnje.

Branilac uhapšenog Nedeljkovića advokatica Jovana Filipović navela je da su izjave policajaca svedoka simptomatične i da je sporno to što svedoci govore da su čuli, ali da nemaju snimke kao materijalne dokaze da je Nedeljković navodno uzvikivao reči koje mu se stavljaju na teret.

„Cela optužnica i delo koje se Nedeljkoviću stavljaju na teret mogla je da se stavi na teret bilo kome od prisutnih na Gazimestanu, s obzirom na to da su svi koji su bili na Vidovadan pevali iste pesme i činili ono što i Nedeljković“, navela je Filipovićeva.

Dodala je da je bila obaveza tužilaštva da obezbedi prisustvo trećeg svedoka, takođe policajca, tvrdeći da se radi o ozbiljnom propustu i suda i tužilaštva, te da izaziva veliku zabrinutost u pravičnost celog suđenja.

Nikola Nedeljković je priveden pošto je napuštao spomen-kompleks na Gazimestanu, a kako su naveli tada iz policije, mladiću se pripisuje da je navodno govorio „Ubij, ubij Šiptara“, a jedini svedok je policajac koji ga je priveo. 

Nikola je od momenta hapšenja 28. juna u sudskom pritvoru u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Nastavak suđenja zakazan je za 6. septembar.

11.27 – Počelo suđenje mladiću uhapšenom na Gazimestanu

U Osnovnom sudu u Prištini u toku je suđenje Nikoli Nedeljkoviću, uhapšenom na Gazimestanu za Vidovdan, zbog navodnog „izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti“.

Nikola Nedeljković se na početku suđenja izjasnio da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Nikola je priveden pošto je napuštao spomen-kompleks na Gazimestanu gde su Srbi obeležavali Vidovdan.

Tada su iz policije naveli da mu se pripisuje da je navodno govorio „Ubij, ubij Šiptara“, a jedini svedok je policajac koji ga je priveo.

Nikola je od momenta hapšenja 28. juna, u sudskom pritvoru.

RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.