13:04, 28.09.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Počeo turnir "Miloša Krasića" na stadionu u ŽitkovcuMeđunarodni fudbalski turnir “Trofej Miloša Krasića”, drugi po redu, održava se danas na stadionu u Žitkovcu.

poceo-turnir-milosa-krasica-na-stadionu-u-zitkovcu

Foto: Novosti

Direktor turnira i Omladinskog fudbalskog kluba “DIF”, Nemanja Bulatović, za Kontakt Plus radio kaže da na turniru učestvuje 16 ekipa i više od 240 dečaka.

Pored lokalnih klubova, na turniru učestvuju FK “Crvena Zvezda” koji brani pehar, FK “Partizan”, FK “Radnički” iz NIša i FK ”Borac” iz Čačka, ekipe iz Apatina, Zaječara, Guče, Vrnjačke banje i drugih gradova Srbije.

“Slobodno možemo reći da je ovo sigurno najveći sportski događaj posle rata 1999. godine. Deca su smeštena kod naših mališana i sve protiče u najboljem redu”, - kazao je Bulatović.

Organizator turnira je OFK “DIF” iz Kosovske Mitrovice, a pokrovitelji turnira su Privremeni opštinski organi Kosovske Mitrovice i Zvečana, kao i mnogobrojni privatni preduzetnici sa teritorija ove dve opštine.

Miloš Krasić je jedan od najpoznatijih fudbalera sa prostora Kosova. Upravo je u svom rodnom gradu započeo svoju fudbalsku karijeru u FK “Rudar”, da bi potom igrao za Vojvodinu iz Novog Sada, reprezentaciju Srbije, a kasnije za CSKA iz Moskve, Juventus, Fenerbahče, te Lehij iz Poljske, u kome je imao poslednji angažman pre nego što se povukao sa sportske scene.


Tagovi: ZvečanMiloš KrasićFudbal

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije