Podignuta optužnica protiv osam lica u slučaju silovanja jedanaestogodišnjakinje

Osnovno tužilaštvo u Prištini saopštilo je da je Odeljenje za maloletnike, nakon sprovođenja uviđaja, proširenja i prikupljanja dokaza podiglo optužnicu protiv osam ...
Image

Prema optužnici, okrivljeni B. R. se tereti za krivično delo silovanje iz člana 227 stav 7 u vezi s stavom 4 tačka 4.7, a u vezi sa stavom 1 KZRK. Okrivljeni D. R. takođe se tereti za krivično delo silovanje iz člana 227 stav 7 vezano za stav 4 tačka 4.7 vezano sa stav 1 KZRK i delo trgovina ljudima iz člana 165 stav 2 bazano za stav 1 KZRK. Okrivljeni G. S. i B. S. optuženi su za kriivčno delo seksualne usluge žrtve trgovine ljudima iz člana 228 stav 7 u vezi sa stavom 1 KZRK.

Okrivljeni M. S. optužen je za krivično delo silovanje iz člana 227 stav 7 vezano za stav 4 tačka 4.7 u vezi sa stavom 1 KZRK. Okrivljeni F. S. se tereti za krivično delo silovanje iz člana 227 stav 7 u odnosu na stav 4 tačka 4.7 u vezi sa stavom 1 KZRK i trgovina ljudima iz člana 165 stav 2 u vezi sa stavom 1 KZRK. Okrivljeni M. R. tereti se za krivično delo usluge žrtve trgovine ljudima iz člana 228 stav 7 u vezi sa stavom 1 KZRK, kao i okrivljeni E. S. koji se tereti za krivično delo pomaganje u izvršenju krivičnog dela silovanja iz člana 227 stav 7 u vezi sa stavom 4 tačka 4.7 u vezi sa stavom 1 i u vezi sa stavom 33 KZRK.

Podsetimo, Osnovno tužilaštvo u Prištini u vezi sa ovim slučajem već je podiglo optužnicu protiv pet lica.

Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.