Pojačan intenzitet saobraćaja, pažljivo vozite

Strpljivo vozite i ne žurite - preporučuju iz Auto-moto saveza Srbije za drugi dan vikenda.
Image

Uslovi putovanja biće slični prethodnom, međutim, navode i da meteorolozi u popodnevnim satima najavljuju promenu vremena koje u pojedinim krajevima može dovesti do mokrih kolovoza:

„Koji su često u danima pojačanog saobraćaja uzrok vanrednih zastoja, prekida i usporene vožnje što dodatno produžava vreme putovanja i stvara nervozu, a tada je rizik od nepažnje vozača izazvane umorom izraženiji, zato budite strpljivi, ne žurite i vozite bez nervoze“. 

Višesatno zadržavanja beleži se na Gradini, Horgošu, Batrovcima, Kelebiji, Preševo, kao i na prelazu Šid-Tovarnik – dodaju, podsećajući da se izvode radovi na obilaznici oko Beograda, kao i na deonicama auto-puta između Paraćina, Pojata i Ražnja. 

Kada su u pitanju prelazi ka Kosovu i Metohiji, prema podacima kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova – najduže se čeka na izlazak sa KiM-a i to na prelazima – Merdare – do dva sata, Bela zemlja – do 45 minuta, te na Mutivodama – do 30 minuta. 

Na Jarinju se, takođe prema podacima kosovskog MUP-a, trenutno čeka od 10 do 15 minuta i za ulazak i za izlazak sa KiM-a. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.


Povezane vesti