Pokrenuta prinudna prodaja zgrade Privredne komore KiM

Javni izvršitelj pokrenuo je prinudnu prodaju zgrade Privredne komore Кosova i Metohije sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, kako bi se radnicima izmirila dugovanja, saopštili ...
Image

Radnici Privredne komore Kosova i Metohije ponovo su se otvorenim pismom krajem novembra prošle godine obratili predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, ali i premijerki Ani Brnabić, kao i direktoru Kancelarije za KiM, Petru Petkoviću, u kom su naveli da već 59 meseci nisu primili plate, a vode se kao zaposleni. Zbog toga je ranije devet radnika podnelo tužbe i u međuvremenu dobilo presude.

Oni su na svoj problem ponovo skrenuli pažnju, u trenutku kada su se po srpskom sistemu zbrinjavali radnici sa severa Kosova, koji su prethodno napustili kosovske institucije. 

Kažu da još uvek nisu dobili povratne informacije iz vrha Srbije.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Iako je prošlo mesec dana od našeg obraćanja predsedniku Republike Srbije, predsednici Vlade Republike Srbije i direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju, u vezi sa našim nerešenim statusom, još uvek nikakve povratne informacije nismo dobili od gorepomenutih. 

Na osnovu toga zaključujemo da za državu Srbiju nisu svi Srbi na Кosovu i Metohiji isti, niti nas država Srbija tretira sve isto. 

Neki su, izgleda, „srbskiji“, dok se na postojanje i težak položaj ostalih žmuri. 

S tim u vezi želimo da vas obavestimo da je javni izvršitelj, na osnovu donetih presuda, pokrenuo prinudnu prodaju zgrade PК КiM, kako bi nam se izmirila naša dugovanja”, navodi se u saopštenju koje potpisuju radnici PK KiM uz dokument u kom se nalazi jedan od zaključaka od strane javnog izvršitelja, a u cilju javne prodaje zgrade PК КiM.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.