Policija o detaljima privođenja na Jarinju: Slučaj u vezi sa događajima na severu Kosova oktobra 2021.

Kosovska policija saopštila je juče da je na prelazu Jarinje priveden muškarac srpske nacionalnosti M.A. za kojim je tragala zbog "učestvovanja u napadu vatrenim oružjem na službena ...
Image

M.A. se, kako je juče saopšteno, tereti za teško ubistvo u pokušaju. Međutim, nije bilo detalja gde se i kada navodno dogodio slučaj. 

Slučaj se, kako se precizira danas iz policije – tiče događaja od 13. oktobra prošle godine u Rudaru, u opštini Zvečan. 

Podsetimo, radilo se o akciji Kosovske policije protiv, kako su naveli, krijumčarenja. Tada je došlo do sukoba između građana i Kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici, u Rudaru su postavljene barikade, a Srećko Sofronijević je zadobio povredu od vatrenog oružja. U blizini groblja u Rudaru tada su na jednoj deonici puta zapažene i čaure, da bi Kosovska policija kasnije na istoj lokaciji izvršila uviđaj. 

„Dok je Kosovska policija u saradnji sa carinskim službenicima sprovodila nalog za kontrolu koji je izdao sud, u vezi sa pojedinim krivičnim delima krijumčarenja, osumnjičena su lica organizovano su vatrenim oružjem napali policijske službenike“ – stoji u današnjem izveštaju Kosovske policije u kojem je slučaj zaveden kao „teško ubistvo u pokušaju“. 

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja je takođe potvrdio ovaj slučaj privođenja, navodeći međutim da je još jedno lice srpske nacionalnosti privedeno zbog napada na policijske službenike. Nije naveo detalje. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.