Policija u Gračanici: Bezbednosna situacija stabilna

Iz Policijske stanice u Gračanici tvrde da je bezbednosna situacija u ovoj opštini stabilna. Na sednici Odbora za zajednice u SO Gračanica je rečeno da je u prethodnom mesecu ...
Image

Glavna tema sednice Odbora za zajednice u Skupštini opštine Gračanica bila je bezbednosna situacija u ovoj lokalnoj samoupravi.

Svetlana Kapetanović, službenica u Policijskoj stanici Gračanice navela je da je tokom prethodnog meseca zabeleženo nekoliko slučajeva nasilja u porodici u ovoj opštini.

„Više slučajeva nasilja u porodici zabeleženo je u zoni odgovornosti Policijske stanice Gračanice, što je veoma zabrinjavajuće“, rekla je ona.

Kazala je da je bezbednosna situacija stabilna, ali se osvrnula na nedavni slučaj ranjavanja Lj. M. ispred diskoteke u Gračanici.

„Što se tiče navedenog slučaja on je otvoren, prosleđen je regoinalnoj istrazi. Počinilac je uhapšen, zadržan je 48 sati i dalje je sve na tužilaštvu“, dodala je.

Podsetimo, prošle subote ispred diskoteke u Gračanici Albanac Dž. I. ranio je Lj. M, nakon čega je uhapšen.

Albanska deca bez školskog prevoza

Na sednici je bilo reči i o drugim problemima u opštini. Član odbora za zajednice Fljorim Bajram naveo je da deca albanske nacionalnisti koja žive u Radevu, Lepini i Skulanevu, a nastavu pohađaju u osnovnoj i srednjim školama u Lipljanu, nemaju obezbeđen prevoz.

„Ovaj problem je od prošle godine, i dalje ništa nije rešeno, deca i dalje ne idu u školu. Zamolio bih sve nadležne organe koji se bave ovim problemom da ga što pre reše kako bi se deca vratila u školu i pohađala redovno nastavu. Pošto nismo u mogućnosti da 12 kilometara vozimo decu u školu, zamolio bih da se taj slučaj reši“, rekao je Bajram.

Na autobuskom stajalištu u blizini Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu postavljena je saobraćajna signalizacija čime je poboljšana bezbednost dece, kazala je Svetlana Kapetanović, službenica u Policijskoj stanici Gračanice. Ona je najavila predavanja o bezbednosti u saobraćaju koja će biti održana sledećeg meseca u školama.

„Predavanja su planirana za ovaj mesec, ali zbog reorganizacije posla u stanici morali smo da pomerimo za novembar mesec“, dodala je Kapetanovićeva.

Sedma redovna sednica Odbora za zajednice održana je uz prisustvo predstavnika KFOR-a i UNMIK-a.

Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.