13:09, 03.12.2020Izvor: RTS, Radio Kontakt Plus

Pomoć Aniki Manić prikupljena i u Kosovskom PomoravljuUprava škole "Desanka Maksimović" u Kosovskoj Kamenici uključila se u akciju prikupljanja pomoći za lečenje Anike Manić iz Gornjeg Milanovca.

pomoc-aniki-manic-prikupljena-i-u-kosovskom-pomoravlju

Foto: RTS

Akciji škole u Kosovskoj Kamenici priključili su se đaci, roditelji, nastavnici više školskih ustanova u Kosovskom Pomoravlju i centralnom delu Kosova i Metohije i sakupili više od 350.000 dinara.

Direktorka škole Jadranka Vasić je svojim sredstvima štampala knjigu "Prirodi na radovanje" i prihod od 400 prodatih primeraka donirala za lečenje Anike Manić. 

Vasićeva zahvaljuje svim učenicima, nastavnicima, roditeljima koji su, kazala je, na ovaj način učinili dobro delo i pokazali da se i roditelji sa Kosova i Metohije brinu o deci iz centralne Srbije.

Podsetimo, mali humanitarci iz parka u Drvarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici su u septembru, prodajom ručno izrađenih narukvica, uspeli da sakupe i uplate preko 20.000 dinara za lečenje male Anike.

Anika Manić boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, a lek za tu bolest je najskuplji na svetu i košta 2,1 milion evra.


Tagovi: ObrazovanjeHumanitarna pomocKosovsko Pomoravlje

Povezane vesti
Najčitanije


21:21, 21.02.2021


Najnovije