19:48, 24.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Pomoć porodicama u Kosovskom Pomoravlju i narodnoj kuhinji “Majka devet Jugovića”Ugroženim porodicama u Kosovskom Pomoravlju, kao i narodnoj kuhinji u Gnjilanu, koju vodi humanitarna organizacija Eparhije raško - prizrenske “Majka devet Jugovića”, tokom ovog vikenda podeljena je pomoć u vidu životnih namirnica, dezinfekcionih sredstava i školskog pribora za decu, koju su obezbedili Fondacija Princeze Katarine, Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago i udruženje „Kraljevina Srbija“.

pomoc-porodicama-u-kosovskom-pomoravlju-i-narodnoj-kuhinji-majka-devet-jugovica

Kancelarija Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra

Članovi Udruženja „Kraljevina Srbija“, koje radi pod pokroviteljstvom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, podelili su pakete pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, u vrednosti od više od 1.700.000 dinara (18.000 dolara).

Paketi pomoći za porodice sastoje se od osnovnih životnih namirnica (brašno, ulje, šećer, so, testenina, pirinač, pasulj), konzervirane hrane i čajeva, kao i od sredstava za higijenu (deterdžent za pranje veša, šamponi..). 

Za ugrožene porodice u opštini Ranilug obezbeđeni su i delovi zimske garderobe i pokrivači, kao i pakovanja epidemioloških maski i gelovi za suvo pranje ruku.

Deca iz ovih porodica dobila su na poklon i rančeve sa školskim priborom, slatke paketiće, a najmlađi pribor za crtanje i plišane igračke. 

Poklone su dobili učenici osnovnih škola „Veljko Dugošević“ iz Raniluga i „Trajko Perić“ iz Velikog Ropotova, kao i deca iz vrtića „Pčelica Maja“ u Velikom Ropotovu. 

Za Narodnu kuhinju „Majka devet Jugovića“ obezbeđena je velika količina osnovnih namirnica. Tagovi: Kosovsko PomoravljeRanilugPomoćNarodne kuhinje

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije