16:49, 14.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Pomoć ugroženim domaćinstvima u Lapljem SeluPomoćnica direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju, Svetlana Miladinov, uručila je danas u Lapljem Selu pomoć za domaćinstva koja su ugrožena u poplavama. Stiglo je 18 mobilnih mašina za isušivanje prostorija, četiri crpne pumpe i dva agregata koja su obezbeđena u saradnji sa Crvenim krstom.

pomoc-ugrozenim-domacinstvima-u-lapljem-selu

Foto: Kancelarija za KiM

„Кao što je direktor (Petar) Petković obećao, danas je dopremljena pomoć za sanaciju posledica poplava. Pored 18 sušača, stigle su 4 crpne pumpe i dva agregata. To nije sve. Danas stiže 200 kilograma hlora dovoljnog za dezinfekciju 1.000 hektara kontaminiranog zemljišta koje podrazumeva okućnice, javne površine, podrume, kao i 500 litara alkohola za dezinfekciju kućnih površina, a obezbedićemo i reagense za sanaciju bunara. Prethodnih dana rasporedili smo pakete sa osnovnim životnim namirnicama i vodu za ugrožena domaćinstva“, istakla je Miladinov i dodala da su lokalne komisije počele s popisivanjem štete, te da Кancelarija neće nikoga ostaviti na cedilu, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ona je prethodno obišla najugroženija područja i upoznala se sa njihovim potrebama. 

Кako su istakli meštani Lepine, potrebne su im i dodatne količine pijaće vode i hrane i one će biti obezbeđena već do kraja dana, navodi se u saopštenju.


Tagovi: Laplje SeloKancelarija za KiMPomoćPoplave

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije