12:47, 16.12.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Pomoć za povratnike u nekoliko opština na KosovuPovratnicima u opštinama Obilić, Gračanica, Orahovac i Đakovica, uručeni su oprema i alat, koji će ovim porodicama omogućiti ekonomsku stabilnost, zaposlenje i izvor prihoda, saopšteno je iz kosovskog ministarstva za zajednice i povratak.

pomoc-za-povratnike-u-nekoliko-opstina-na-kosovu

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Povratniku Žarku Ađančiću iz Babinog Mosta, uručena je oprema za preradu mesa.

“U porodici Ađančić ima mladih, koji će sada biti angažovani na poslovima prerade mesa, od čega očekuju značajne prihode”, navodi se u saopštenju ministarstva za zajednice i povratak.

Vulkanizerska oprema uručena je porodici Dimić u Gračanici, dok je u selu Zrze (opština Orahovac) povratnik Nedžat Krasnići (Nexhat Krasniqi) dobio muzičku opremu.

“Haljilj Imeri (Halil Imeri) iz Đakovice, dobio dobio je neophodni alat uz pomoć kojeg će proširiti svoju delatnost i usluge, stvarajući tako prihode za svoju porodicu”, dodaje se u saopštenju.

Ovu vrstu ekonomskog osnaživanja i integracije povratnika, kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak realizuje u saradnji sa Kancelarijom Evropske unije na Kosovu, a u partnerstvu sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM).

Ovaj zajednički projekat pod nazivom “Povratak i reintegracija” (EU RRK-5), sprovodi se u 12 odabranih opština na Kosovu.


Tagovi: AlbanciSrbiPovratniciKosovoPomoćMZZP

Povezane vesti
Najčitanije


21:21, 21.02.2021


Najnovije