Poplave u rejonu Orahovca i Đakovice; Velika Hoča i srpski deo Orahovca za sada nisu ugroženi

(Vest je ažurirana) Obilne padave izazvale su poplave u rejonu Orahovca i Đakovice. Gradonačelnik Orahovca, Smajlj Ljatifi, izrazio je zabrinutost i zatražio pomoć centralnih vlasti. 
Image

„Od ranih jutarnjih sati suočavamo se sa teškom situacijom posle obilnih padavina, i u tu svrhu formirali smo štab za vanredne situacije opštine Orahovac“ – naveo je Ljatifi. 

Navodi da su poplavljene stambene kuće, domaćinstva, preduzeća, javni prostori i objekti, poljoprivredno zemljište, putna infrastruktura, te da je posebno teška situacija u više sela u opštini Orahovac. 

Građane je pozvao da se u hitnim slučajevima obrate vatrogasnoj jedinici u Orahovcu na broj telefona – 029-277-555. 

„Direkcija javnih službi sa vatrogasnom službom, direkcija za poljoprivredu, policijska stanica Orahovac, kompanije koje je naša opština ugovorila i brojni volonterski timovi rade bez prestanka kako bi zaštitili građane i njihovu imovinu i izbegli rizik od poplava, kao i otklanjanje posledica. Ako se nastave obilne kiše, šteta bi mogla biti još veća“ – naveo je. 

Građane je takođe pozvao da budu oprezni i da se ne kreću na tačkama gde i dalje postoji opasnost od poplava. 

„Na terenu smo i delovaćemo u okviru svojih mogućnosti“ – poručio je, navodeći i da će njegovom odlukom biti formirane posebne komisije za procenu štete. 

Kako Radio Goraždevac saznaje od meštana, u srpskom delu Orahovca je sve u redu, dok na ulicama Velike Hoče još uvek ima vode koja se sliva, ali nema poplava objekata. Očekuje se da oni ne budu ugroženi ukoliko ne bude novih jakih padavina, navodi Radio Goraždevac.

Kosovski mediji izvestili su da je identična situacija u Đakovici. 

Kancelariji za informisanje Kosovske policije u regionu Đakovice potvrdila je za RTK da su obilne kiše izazvale poplave u nekim oblastima regiona Đakovice i Orahovca.

„U opštini Đakovica poplavljeni su putevi, dok su automobili blokirani. Takođe,  poplave koje su nastale usled obilne kiše uzrokovale su materijalnu štet“ – preneo je RTK. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.