13:21, 18.09.2020Izvor: RTV Kim

Popović: Škole spemne za ponedeljak, opština će pomoćiPred početak rada škola u opštini Gračanica, svi objekti su dezinfikovani i spremni za prijem đaka od ponedeljka. Predsednik opštine Srđan Popović obećava maksimalnu podršku i pomoć.

popovic-skole-spemne-za-ponedeljak-opstina-ce-pomoci

Foto: RTV Kim

Uveren da je epidemiološka situacija dosta bolja, Popović ističe da su škole spemne za početak nastave u svojim prostorijama.

„Mi smo spremni za školsku godinu, za ponedeljak. Imamo dobru saradnju sa svim direktorima. Sve su škole dezinfikovane, imamo dosta dezinfekcionih sredstava za skoro svaku učionicu i sigurno ćemo tokom cele školske godine voditi računa, a najviše o našim školama“, rekao je Popović prilikom obilaska teniskih terena u Gračanici.

Na pitanje da li će opština pomoći školama doniranjem zaštitnih maski za učenike, s obzirom na to da su iz obrazovnih ustanova roditeljima poručili da sami obezbede maske i dezinfekciona sredstva za svoju decu, Popović je rekao da opština radi na tome.

„Mi danas imamo sastanak sa direktorima oko svega i videćemo koje su potrebe za sve škole i sigurno ćemo im maksimalno izaći u susret.“

Popović je pohvalio epidemiološku situaciju i disciplinu građana, podsetivši da devet dana, do danas, nije bilo nijednog zaraženog.

„Danas smo dobili izveštaj iz bolnice da je još jedan slučaj pozitivan u našoj opštini. 78 slučajeva ima do sada. U bolnici nemamo nijednog hospitalizovanog. Ja i danas mogu da apelujem na sve meštane opštine Gračanica da moraju i dalje da se pridržavaju mera, jer samo zbog toga što smo poštovali mere i pridržavali ih se, imamo dobre rezultate.“

Popović koji je i predsednik Kriznog štaba ističe da se sa predstavnicima KBC-a Priština u Gračanici svakodnevno održavaju sastanci. Bolnice su, kaže, dobro snabdevene i spremne ukoliko dođe do eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije.


Tagovi: ObrazovanjeGračanicaSrđan PopovićKorona virus

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije