Porodica Slađana Trajkovića sutra protestuje ispred Specijalnog tužilaštva u Prištini

Sa početkom sprovođenja istražnih radnji Specijalnog tužilaštva Кosova u predmetu Slađana Trajkovića iz Кosovske Mitrovice, osumnjičenog da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv ...
Image

To je za Radio Kontakt Plus izjavio branilac Slađana Trajkovića, advokat Dejan A. Vasić.

Prema njegovim rečima, cilj protesta je ukazivanje javnosti „na grubu nepravdu koju kosovski pravosudni organi čine osumnjičenom Slađanu Trajkoviću odbijanjem zahteva odbrane da se brani sa slobode ili eventualno kućnog pritvora“.

“Sudu smo skrenuli pažnju da su gotovo svi stanovnici Кosova bez obzira na nacionalnu pripadnost ostvarili ovo pravo. Naš zahtev baziran je iz čisto humanih razloga, s obzirom na to da je zdravstveno stanje osumnjičenog Trajkovića alarmantno pogoršano i postoji opasnost od fatalnog ishoda ukoliko se njegovo lečenje ne nastavi kod lekara Zdrastvenog centra u Кosovskoj Mitrovici, koji najbolje znaju tok i prirodu njegove bolesti”, naveo je advokat Vasić.

Protest će biti održan sutra ujutro u 9.00 sati.

Podsetimo, bivši pripadnik Kosovske policije, Slađan Trajković, uhapšen je polovinom decembra 2022. godine pod sumnjom da je počinio krivično delo „Ratni zločin“.

Njemu je potom određen jednomesečni pritvor.

Na šetalištu u severnom delu Mitrovice 12. januara organizovan je skup podrške Trajkoviću.

Dan kasnije njemu je produžen pritvor za još dva meseca.

Skup podrške Slađanu Trajkoviću, održan je i u Kraljevu, 28. januara.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.