Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Posebna sednica Skupštine, na dnevnom redu izveštaj o bezbednosnoj situaciji nakon masovnih ubistava

Posebna sednica Narodne skupštine zakazana je za danas u 15 časova. Između ostalog, razmatraće se Izveštaj o bezbednosnoj situaciji u Srbiji nastaloj nakon masovnih ubistava u OŠ ...
Image

Pored toga, na dnevnom redu će se naći i Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine, sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, sa Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanja odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo narodni poslanik Radomir Lazović.

Kako je najavljeno, na dnevnom redu sednice biće i predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 narodni poslanik.

Četvrtu posebnu sednicu Narodne skupštine sazvao je predsednik parlamenta Vladimir Orlić, a biće održana u Velikoj sali Doma Narodne skupštine.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.