Posebna sednica Skupštine o KiM danas, Vučić predstavlja izveštaj

Poslanici Skupštine Srbije razmatraće na posebnoj sednici parlamenta, Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine.
Image

Izveštaj će predstaviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će, kako je najavljeno, poslanike i građane obavestiti o trenutnom stanju, izazovima koji slede, kao i o svemu što je država do sada uradila za srpski narod na KiM.

Posebnu sednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji tražile su poslanička grupa SNS-a, kao i nekoliko opozicionih poslaničkih stranaka.

Pojedine opozicione stranke su podnele i svoje predloge rezolucije o KiM, poput Dveri i Narodne stranke, a svoju inicijativu predložiće na sednici i poslanička grupa „Ujedinjeni“.

Posebna sednica o Kosmetu počeće u 10 sati, a ukoliko bude bilo potrebe trajaće dva dana.

Vučić je rekao pre par dana da će sam odgovarati na sva pitanja poslanika.

„Pošto je tek izabran mandatar, biću sam u skupštini i sam ću odgovarati na pitanja svih poslanika, neću napustiti sednici ni jedan sekund. Da li će sve moći da se završi u jednom danu ili dva dana… Ja sam to vreme posvetio skupštini i poslanicima i građanima, da odgovorim na sve“, istakao je Vučić.

Tanjug/RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.