11:16, 30.08.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Posle svetskog, Čupka donela i evropsko zlato u Kosovsku Mitrovicu!Aktuelna svetska šampionka u kik-boksu, Mitrovčanka Natalija Savić - Čupka, osvojila je zlato na Evropskom juniorskom prvenstvu u Mađarskoj, u kategoriji mlađe juniorke 60+ kg. “Preponosan sam na svoju takmičarku i neizmerno srećan, najsrećniji čovek u Mitrovici danas” – kaže za Kontakt Plus Čupkin trener Marko Božović.

posle-svetskog-cupka-donela-i-evropsko-zlato-u-kosovsku-mitrovicu

KBK 028

“Od pre nekoliko minuta, Kosovska Mitrovica je dobila evropskog šampiona u kik – boksu – Natalija Savić koja je u finalu ubedljivo pobedila Ruskinju , koja je čak imala i brojanje u trećoj rundi. Preponosan sam na svoju takmičarku i neizmerno srećan, najsrećniji čovek u Mitrovici danas” – rekao je za Kontakt Plus Čupkin trener u KBK “028” Marko Božović. 

"Od samog početka borbe video sam da je to to, danas je bio njen dan, dan za pobedu. Bila je toliko sigurna u sebe, Ruskinja se pogubila, čak je u trećoj rundi imala i brojanje i nije ni sama znala šta je snašlo – da preko puta sebe ima najjaču svetsku i sada evropsku takmičarku" - kazao je Božović.

Božović je istakao da je poslednji ovako veliki uspeh za ovaj grad zabeležio Rifat Mujanović 1996. godine, a sada, prošle i ove godine, zlatna svetska i evropska Čupka.

Božović kaže da Čupka samo potvrđuje svoju dominaciju i ističe da njeno vreme tek dolazi, za tri, četiri godine, kada izlazi iz juniorske i prelazi u seniorsku konkurenciju.

Prethodno, Čupka, koja je nastupala za reprezentaciju Srbije, u polufinalu je savladala rivalku iz Turske, inače evropsku šampionku.

Ovogodišnje Evropsko juniorsko prvenstvo održalo se u mađarskom gradu Đeru.


 


Tagovi: Mitrovica

Povezane vesti
Najčitanije


11:09, 16.02.2020


Najnovije