20:38, 14.10.2019Izvor: RTK2

Potpisan sporazum o saradnji fudbalskih saveza Nemačke i KosovaSporazum o saradnji potpisali su danas Fudbalski savez Kosova i Fudbalski savez Nemačke, kojim se omogućava odlazak mlađih kosovskih selekcija u fudbalske kampove u Nemačkoj, gde će trenirati sa svojim vršnjacima, zatim usavršavanje trenera, kao i obuka mladih sudija.

potpisan-sporazum-o-saradnji-fudbalskih-saveza-nemacke-i-kosova

Foto: RTK2

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova - Agim Ademi, izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma, naglasivši da će to u velikoj meri doprineti razvoju fudbala na Kosovu.

„Ova saradnja će biti od velike koristi za naš fudbal. Nemačka fudbalska federacija se pokazala kao pravi prijatelj kosovskom fudbalu. Veoma smo im zahvalni na potpisivanju ovog sporazuma i podršci koju nam pružaju. Takođe se zahvaljujem gospodinu Rajnaru, za sve što je učinio koji je učinio za nas. Ovaj sporazum je pripremljen pre 6 meseci“, rekao je Ademi.

Počasni predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Rajnar Melkort je istakao da će Nemačka uvek biti partner Kosova i pomagati mu da izgradi svetlu budućnost u fudbalu.

„Fudbalski savez Nemačke bio je i ostaće jedan od najiskrenijih i najpouzdanijih partnera Fudbalskoj federaciji Kosova. I u vreme pokojnog Fadilja Vokrija, kao i kod Agima Ademija, sve funkcioniše na najbolji mogući način. Veliko mi je zadovoljstvo zbog svega što su učinili u prethodne tri godine. Imate odličan mladi tim sa puno sjajnih fudbalera. Zato vam u ime Fudbalskog saveza Nemačke kažem da Fudbalski savez Kosova ima veliku podršku Nemačkog fudbalskog saveza“.

Potpisivanje ovog sporazuma će takođe omogućiti usavršavanje mladih sudija, kao i njihovu obuku za korišćenje VAR sistema.


Tagovi: Nemačka

Povezane vesti
Najčitanije


11:57, 28.07.2020


Najnovije