09:55 | 21.06.2022 Izvor: Radio Goraždevac

Predstava „Ženidba“ odigrana u GoraždevcuPrištinsko narodno pozorište sa sedištem u Gračanici, predstavilo se juče publici u Goraždevcu predstavom „Ženidba“. Predstavu je pratilo oko 150 meštana.

predstava-zenidba-odigrana-u-gorazdevcu

Foto: Radio Goraždevac

Jedna od glavnih uloga pripala je glumcu i pevaču Milanu Vasiću, koji kaže da ga ovakva atmosfera posebno ispunjava i da je presrećan što je nastupao u ovom mestu.

„Neno Todorović je, dok je još bio direktor pozorišta, napravio jednu sjajnu stvar, ko ne može da dođe u pozorište- pozorište ide kod njega. To često radimo, idemo po enklavama kao sada, išli smo na neke lokacije gde nije baš uobičajeno videti pozorište, igrali smo za pet ljudi, jednu ženu, desetoro dece, nekada i na 40 do 50 stepeni. Ali nama je ipak srce puno kada vidimo oči te dece dok gledaju predstavu, koliko to pozitivne energije ima. Mnogo nam je draže da igramo na ovakvim lokacijama nego kada igramo u Gračanici, Mitrovici, Leposaviću jer su to normalniji uslovi, a igrati za ovu decu kao u Goraždevcu je ono što ispunjava i nas i njih“, kaže Milan Vasić.

Gledaocima se predstava posebno dopala i izrazili su želju da se ovakva kulturna dešavanja češće organizuju.

„Jako mi je srce ispunjeno zato što se ovakva predstava dešava u našem selu jer nažalost, nemamo često ovakvih događaja“, kaže Antonina Pavlović.

„Predstava mi se jako svidela i ovo nama puno znači, jer nemamo često ovakvih dešavanja. Stvarno smo im jako zahvalni na ovome“, kaže Andrea Maksić.

Predstavi je prisustvovalo i dosta starijih. Rada Portić Pavlović koja kaže da su ovakva dešavanja u Goraždevcu jako retka i da bi bilo lepo češće ih organizovati.

„Ovo nam mnogo znači za kulturno razvijanje nas i naše dece. Znači nam i da znamo da nismo zaboravljeni. Bilo je i prilike da odemo u Gračanicu porodično kada su igrali na matičnoj sceni. Bilo bi baš lepo da bude češće ovakvih događaja u našoj Metohiji“, kaže Rada.

Predstava je završena najnovijom pesmom Milana Vasića „Poleteo soko sivi“.

Radio Goraždevac
Tagovi: KulturaGoraždevac

Povezane vesti


Najčitanije


09:30 | 12.08.2022


Najnovije