13:27, 03.02.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Predstavljeni literarni i likovni radovi mitrovičkih školaraca povodom SavindanaMitrovički Kulturni centar "Dragica Žarković" u saradnji sa osnovnim školama "Branko Radičević" i "Sveti Sava", organizovao je danas prigodan program posvećen školskoj slavi, Svetom Savi.

predstavljeni-literarni-i-likovni-radovi-mitrovickih-skolaraca-povodom-savindana

Radio Kontakt Plus

Direktor Kulturnog centra "Dragica Žarković", Miodrag Radomirović, kazao je da je termin realizacije ovog programa pomeren zbog aktuelne pandemije korona virusa.

„Čitavih godinu dana, problem i kulturi i svima nama pravi Covid-19. Nismo dozvolili da se tradicija prekine, već smo u ovim okolnostima uspeli da organizujemo skroman program, kako bismo obeležili školsku slavu i iz dečjeg ugla videli kako izgleda obrazovanje u vreme ovog virusa“, dodao je Radomirović.

Pandemija korona virusa je mnogo toga promenila, pa su teme dečjih likovnih i literarnih radova bile "Škola u vreme korone" i "Drugarstvo na distanci".

„Teme koje smo vam zadali su specifične, jer smo hteli da čujemo kako vidite vašu školu i vaše drugare u vreme korone. Želim vam dobro zdravlje, da u budućnosti beležite uspehe i lepe trenutke“, poručio je Radomirović.

Profesor srpskog jezika, Nikola Pačariz, kazao je da su „učenici OŠ 'Branko Radičević' pripremili pregršt poetskih i likovnih radova, iako su zabrinuti jer žive u vreme ove korone.“

Nekoliko učenika pomenutih mitrovičkih škola, recitovalo je stihove svojih pesama, među kojima su Anđela Kasalović (učenica VII razreda) i Barbara Stojković (učenica V razreda).

Nastavnica Bojana Đoković i njene kolege u OŠ "Sveti Sava", radile su sa decom u prethodnom periodu tokom kreiranja radova.Tagovi: KulturaObrazovanjeŠkolaDecaMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije