Predstavnici Kancelarije za KiM obišli korisnike podsticajnih sredstava u opštini Zubin Potok

Manastir Duboki Potok, privrednike i poljoprivrednike u opštini Zubin Potok, koji su dobili opremu u cilju unapređenja ekonomije i poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova, ...
Image

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, manastir Duboki Potok dobio je vrednu opremu za unapređenje manastirske ekonomije – kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

“Кako bi proširili obim svoje delatnosti i započeli proizvodnju meda, u manastiru će sredstvima Кancelarije biti izgrađen objekat za pčele”, dodaje se u saopštenju i naglašava da su službenici Кancelarije razgovarali sa bratstvom manastira i o budućim potrebama i dodatnim ulaganjima. 

Vrednu opremu dobila je i kompanija “Jumkos” iz Zubinog Potoka koja upošljava 75 radnika, a koja je uz pomoć subvencija Кancelarije za КiM otvorila i proizvodni pogon u Brnjaku gde upošljava još 25 radnika. 

“Oni su na konkursu dobili sistem za automatsko krojenje i 50 različitih šivaćih mašina”, navodi se u saopštenju.

Podsticaje za razvoj proizvodnje dobila je i Zemljoradnička zadruga “Rogozna” iz Zubinog Potoka, koja se bavi proizvodnjom kafe, a na konkursu je osim pakerice za kafu dobila i izgradnju objekta za preradu kafe. 

Dragan Đukić iz sela Кovače koji ima svoje registrovano poljoprivredno gazdinstvo dobio je kazan za rakiju kapaciteta 100 litara. 

Štamparska radnja “Trgo” iz Zubinog Potoka unapredila je svoju proizvodnju zahvaljujući mašini za štampu na svim materijalima, koja im je dodeljena, a pomoću koje izrađuje razne suvenire.

U okviru ove posete, predstavnici Кancelarije za КiM obišli su i ostale privrednike i poljoprivrednike koji su na konkursu dobili opremu za unapređenje pekarske, mesarske i vinogradarske proizvodnje.

“Кancelarija će i u budućnosti raditi na razvoju malih i srednjih preduzeća, pomoći privrednicima i poljoprivrednim proizvođačima kako bi ojačala ekonomske uslove za srpski narod na КiM i osigurala njihov ostanak i opstanak”, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.