17:54, 30.01.2020Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Predstavnici Kancelarije za KiM posetili Zubin PotokPomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić i Borislav Tajić danas su posetili opštinu Zubin Potok.

predstavnici-kancelarije-za-kim-posetili-zubin-potok

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Nakon sastanka sa predsednikom Privremenog opštinskog organa Srđanom Vulovićem, Tajić je rekao
da je jedna od glavnih tema bila realizacija projekata na području opštine Zubin Potok i najavio da će uskoro za te projekte, biti raspisane javne nabavke.

“Radi se o prioritetnim, infrastrukturnim projektima u vezi izgradnje putnih pravaca neophodnih ovom stanovništvu, o javnim objektima koji su od izuzetnog značaja za razvoj opštine”, rekao je Tajić i dodao da je jedna od tema bilo i rešavanje problema socijalno ugroženog stanovništva.

Nakon sastanka, Nikolić i Tajić su obišli socijalno ugrožene porodice u opštini Zubin Potok.

Najpre, porodicu Nenada Matijevića iz sela Pridvorica, i tom prilikom, Tajić je najavio da će već koliko sutra, ovu porodicu posetiti stručni tim za utvrđivanje stanja kuće i sredstava neophodnih za njeno uređivanje, a ujedno, uručena im je pomoć u hrani i kućnoj hemiji. Dogovoreno je da Nenad bude radno angažovan, što će u mnogome olakšati situaciju ovoj porodici.

Potom je delegacija Kancelarije za KiM obišla porodicu Jagoša Milosavljevića iz sela Donje Varage. I ovoj porodici najvljen je dolazak tima za procenu i uručeni su paketi pomoći.

Poseta Zubinom Potoku, završena je obilaskom porodice Zvezdana Filipovića u selu Ugljare.

Kancelarija za KiM već je pomogla ovoj porodici oko izgradnje kuće, a danas je obećana pomoć oko završetka radova i izgradnje potpornog zida iza objekta.

Filipović je zahvalio Vladi Srbije, Kancelariji za KiM i lokalnoj samoupravi na pomoći.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Dušica Nikolić rekla je po završetku posete da je važno što se nije razgovaralo samo o velikim infrastrukturnim projektima, već i o problemima običnih ljudi.

“Cilj nam je da stignemo do svakog čoveka na KiM i nadam se da ćemo to uspeti u ovoj godini”, rekla je Nikolićeva.

Načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić izjavio je da se na ovaj način, stiče realna slika potreba stanovništva na Kosovu i Metohiji.

“Nastavićemo da posećujemo opštine i najugroženije stanovništvo i da im pokazujemo da jedinstveno, zajedno i složno, možemo da radimo, gradimo i stvaramo našu budućnost”, rekao je Simić i dodao da je finansijska podrška Vlade Srbije apsolutno vidljiva na terenu.


Tagovi: KosovoZubin PotokKancelarija za KiM

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije