18:28, 26.05.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak posetili Đorđiju ĐorovićaPredstavnici kosovskog Ministarstva za zajednice i povratak, obišli su danas Đorđiju Đorovića u selu Biča nadomak Kline. Đoroviću su juče dva Albanca pretila smrću, a predstavnici ministarstva su ovom prilikom poručili da je krajnje vreme da se stane na put nasilju koje se u kontinuitetu sprovodi nad Srbima povratnicima.

predstavnici-ministarstva-za-zajednice-i-povratak-posetili-dordiju-dorobica

Ministarstvo za zajednice i povratak

U saopštenju kosovskog Ministarstva za zajednice i povratak navodi se, da su se u samo nekoliko dana desila dva incidenta na povratnike i da je to ozbiljna pretnja za ljude koji ionako žive u otežanim uslovima.

“Ovo je flagrantno kršenje prava povratnika na slobodan život i rad na sopstvenim imanjima. Zastrašivanja i pretnje smrću treba ozbiljno shvatiti, jer su očigledna namera da u povratnčkim mestima ne bude više Srba. Кao instutucija koja se bavi procesom povratka, nećemo odustati da se zalažemo kod nadležnih institucija za red i mir na Кosovu, da se počinioci što pre pronađu, izvedu pred lice pravde i adekvatno kazne”, dodaje se u saopštenju.

Napadnutog Đorovića podržao je i v.d. ministra Dalibor Jevtić, koji je u telefonskom razgovoru izrazio spremnost za svaki vid pomoći koje to ministarstvo može da pruži.


Tagovi: Srbi

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije