Zvečan: Komandant KFOR-a i Srpska lista o bezbednosnoj situaciji na severu

Novoimenovani komandant KFOR-a, italijanski general-major Anđelo Mikele Ristuća, ministar za zajednice i povratak u prištinskoj vladi Goran Rakić i gradonačelnici Zvečana, Zubinog Potoka, ...
Image

U saopštenju Rakićevog kabineta navodi se da je „sastanak u Zvečanu bio ujedno prilika da komandanta upoznaju sa problemima Srba na Kosovu, sa posebnim osvrtom na nedavnu nelegalnu izgradnju baza Kosovske policije na severu“.

Predstavnici Srpske liste preneli su sagovorniku da je „bezbednosna situacija nestabilna i da treba učiniti sve da se otvorena pitanja između Beograda i Prištine rešavaju isključivo dijalogom, jer će jedino tako primena istih biti podržana“.

„Ono što je za nas najvažnije u ovom trenutku, jeste da KFOR na ovom prostoru mora ostati jedini garant mira i stabilnosti. Od KFOR-a tražimo da preduzme sve mere da omogući bezbedno okruženje i slobodu kretanja. Ne smeju se dozvoliti provokacije i maltretiranje Srba, a vidimo da se tako nešto već dešava i da specijalna jedinica Kosovske policije to radi u mnogim situacijama bez ikakvog povoda. Mi smo miroljubiv narod, ali takve i slične provokacije nećemo tolerisati“, poručili su iz Srpske liste.

Sastanku je prisustvovao i komandant baze „Bondstil“, Kristofer Samulski.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.