Premijera predstave “Ljubav u getu” i izložba dečjih radova sutra u Gračanici

Pozorišna predstava “Ljubav u getu” u režiji Marije Đajić, biće premijerno izvedena u Domu kulture “Gračanica” sutra, 12. oktobra od 19.00 časova. Posetioci će ...
Image

Predstavu izvode članovi Amaterskog pozorišta “Janićije Popović”.

„Osluškujući potrebe, želje, nadanja i htenja dece iz Gračanice, sa kojima sam imala čast da stvaram, nastao je tekst za predstavu „Ljubav u getu“. Tražili smo odgovore na suštinska životna pitanja, neke smo pronašli, a za nekima ćemo, verovatno večno, da tragamo“, rekla je o predstavi rediteljka Marija Đajić.

U predstavi igraju Natalija Josifović, Helena Popović, Ognjen Jovanović, Helena Dimitrijević, Anastasija Perić, Dunja Živić, Đorđe Dimitrijević, Petra Marković, Nikolina Todorović, Stefan Grbić, Ana Vujović, Marta Dimitrijević, Mila Mladenović, Tijana Petrović, Jovana Nedeljković, Mateja Dimitrijević i Petar Dimitrijević. 

Prethodno će u Galeriji Doma kulture “Gračanica” u 18.30 časova biti svečano otvorena izložba dečjih radova sa radionice kaligrafije koja je održana u manastiru Draganac.

Izložbu će otvoriti otac Hristofor iz manastira Draganac, a posetioci će imati priliku da vide desetak kaligrafskih radova dece iz Kosovskog Pomoravlja.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.