Premijerka Srbije pred manastirom Banjska: Srpsko jedinstvo na KiM ogleda se u Srpskoj listi

(Vest je ažurirana) "Ja sam danas ovde da prenesem poruku mira i koliko nam je važna stabilnost i koliko ćemo se za taj mir i tu stabilnost boriti u ovim teškim i izazovnim vremenima" ...
Image

Srpska premijerka uputila je u svom obraćanju pred manastirom Banjska, osim identičnih poruka onima u Kosovskoj Mitrovici, i onu o „jedinstvu“. 

„Ali ono što je nama najvažnije i to posebno želim da kažem ovde, na ovom mestu, u manastiru Banjska, u zadužbini Svetog Kralja Milutina, a to je da nam je važno jedinstvo, jedinstvo našeg narod, jedinstvo i oko naše Srpske pravoslavne crkve oko koje se okuplja naš narod, a posebno naš narod na KiM, jedinstvo sa našom državom i državnim rukovodstvom. Jer dok smo bili razjedinjeni, bili smo slabi. Tek kada je Aleksandar Vučić došao sa idejom jedinstva, političkog i svakog drugog jedinstva srpskog naroda koje se ovde na KiM ogleda kroz Srpsku listu, počeli smo da jačamo i da budemo u svakom smislu i jači politički faktor. Što u mnogome olakšava nama u Beogradu da pomognemo i da zauzmemo i definišemo jedan stratetiški pravac kako ćemo polako jačati naš narod i sve ono što imamo na KiM“ – kazala je. 

Bez tog jedinstva to nikada ne bismo mogli da uradimo i zato nikada nismo ni mogli da uradimo – dodala je.

„I moja molba je danas da čuvate to jedinstvo, to je nešto što je najvažnije i to je nešto najveće što vi ovde imate i nešto za šta mi u Beogradu možemo da se uhvatimo. Onda nam je lakše da se borimo zajedno, da se borimo protiv svih nedaća i sa svim izazovima koje imamo“ – zaključila. 

Među izazovima su „problemi“ i „zaostavština neodgovornih političara“, zbog čega je, kako kaže srpska premijerka, Predsednik Srbije morao da rešava i pitanje ličnih karata i to na osnovu sporazuma koji je postinugt 2011. gdine, odnosno onog u kojem sadašnja vlast nije učestvovala. 

Predsednik je, kaže, uspeo da sačuva srpske lične karte na KiM. „Na isti način će se boriti za tablice“ – kazala je. 

Vladika Teodosije: ERP KiM najviše opstaje zahvaljujući svesrdnoj pomoći države Srbije  

„Eparhija raško-prizrenska, naša crkva, narod, svetinje, u ovo poslednje vreme naročito najviše opstaju zahvaljujući svesrdnoj pomoći naše države, Vlade Republike Srbije, preko Kancelarije za KiM“ – kazao je vladika raško-prizrenski Teodosije pred manastirom Banjska, gde je dočekao srpsku premijerku Anu Brnabić. 

„Nama je to danas prioritet, da opstanemo na ovim svetim prostorima, da sačuvamo sve što su naši sveti preci podigli, nama zaveštali, i ne samo da sačuvamo, nego obnovimo i to predamo budućim pokolenjia. Nadamo se da će u buduće biti kao što je i sada zato velika zahvalnost Vladi Republike Srbije, našoj državi i svima koji nam nesebično pomažu da sve to ostvarimo“ – kazao je vladika. 

Poseta Ane Brnabić Banjskoj, usledila je posle posete Kosovskoj Mitrovici.

Pred manastirom su je dočekali vladika raško-prizrenski Teodosije, iguman manastira Banjska otac Danilo, predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović, predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević, upravnica Narodne kuhinje „Majka devet Jugovića“ Svetlana Stević. 

U porti manastira su i funkcioneri Srpske liste, gradonačelnici i predsednici privremenih organa opština južno od Ibra, mladi u narodnoj nošnji, kao i građani – zaposleni u institucijama. 

Poseta je započela nastupom Kulturno-umetničkog društva „Kopaonik“. 

Pročitajte još:

Premijerka Srbije iz Kosovske Mitrovice: Crvena linija je bezbednost našeg naroda na KiM

 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.